Bijzonder blik voor Oud-Batavier Kees Linse: Officier in de Orde van Oranje-Nassau

BIJZONDER BLIK VOOR OUD-BATAVIER KEES LINSE: OFFICIER IN DE ORDE VAN ORANJE-NASSAU

Tekst: Robin Sterk (De Batavier/Orca 1967-1974)

Kees op slag, Oud-ledendag 2010
Kees op slag, Oud-ledendag 2010

Met plaatsvervangende trots kan ik melden dat vriend en oud-ploeggenoot Kees Linse eind april volledig verrast werd met de mededeling dat het de koning had behaagd hem te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.  Een paar citaten uit de toelichting op deze hoge onderscheiding, o.a. te vinden op:

https://www.wijdemeren.nl/4/Nieuws/2020/April/Negen-lintjes-in- Wijdemeren.html

“Daarnaast zet hij zich sinds 2008 in voor de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en dan specifiek het programma Maatschappelijk Verantwoord Innoveren (MVI). Met dit innovatieve programma worden maatschappelijke stakeholders betrokken bij het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek om op die manier ethische en maatschappelijke aspecten beter in te bedden in innovatieprocessen zoals kunstmatige intelligentie of de transitie naar een duurzame samenleving.”

“De heer Linse wordt gezien als een bruggenbouwer en verbinder. Hij beschikt over de motivatie, het talent en de leiderschapskwaliteiten om partijen tot een gezamenlijke inzet te brengen. Zijn maatschappelijke verdiensten zijn van grote waarde voor de collectieve chemische industrie, de leefomgeving en het milieu in Nederland en daarbuiten.”

Kees roeit al jaren bij Cornelis Tromp in Hilversum en ook na onze actieve roeicarrière bij De Batavier tussen 1967 en 1970 – in de Broertjesvier o.l.v. Herman Gombert – hebben we contact gehouden. Zo zijn we in 2016 nog samen omgeslagen in een zeer ongestuurde vier (van R.V. Breda) op de Henley Masters. In januari 2020 coachte hij mij in Praag naar het zilver bij het EK Indoor. Zulke gedeelde ervaringen zijn goud waard.

Praag 2020
Henley Masters 2016
Henley Masters 2016
Praag 2020
Kees (midden), Broertjesvier (1969)
Kees (midden), Broertjesvier (1969)