Missie

Vanaf de start helpen we Orca op allerlei manieren: we dragen bij aan de begroting voor de boten, we organiseren allerhande activiteiten op Orca en we komen jaarlijks samen met andere oud-leden. In 2014 besloten we meer richting te geven en hebben we de volgende missie geformuleerd:

Oud-Orca houdt je Orca-gevoel warm, verbindt Orcanen en levert daarmee een levenslange bijdrage aan Orca.

Oud-Orca gaat dus over meer dan alleen maar zo nu en dan bij elkaar komen. Het gaat ook om meer dan een keer per jaar een boot geven. Oud-Orca gaat over het Orca gevoel dat jullie allemaal kennen, en dat niet meer kwijtraken. Oud-Orcaan zijn gaat over een andere Oud-Orcaan tegenkomen en meteen een klik voelen en die persoon gaan helpen. Oud-Orca gaat over het wat terugdoen voor de vereniging waar we allemaal veel plezier hebben beleefd, veel hebben geleerd en veel aan hebben gehad.

Met die missie proberen we dus onze activiteiten meer te laten zijn dan “de winkel openhouden”. De drie componenten die in de missie zitten (Orca-gevoel warm houden, Orcanen verbinden, levenslang bijdragen aan Orca) hebben we onderverdeeld in het bestuur en we ondernemen activiteiten die aan die drie pijlers en dus onze missie bijdragen.

Dit blijft natuurlijk een proces, inmiddels staat het volgende als een botenhuis:

  • Er is een jaarlijkse Oud-Orca dag en een borrel tijdens de UIT. Verder organiseren we ieder jaar een Wielerronde, een Dragon’s Den (initiatievenwedstrijd op Orca), het Carrière Café en we dragen bij aan de lustrumreünies.
  • Orca weet ons erg goed te vinden als ze vragen hebben over zaken waar net wat meer kennis, ervaring of expertise voor nodig is.
  • We halen per jaar veel geld binnen voor een structurele bijdrage aan het botenplan1