Sterke Verhalen

STERKE VERHALEN

De afgelopen jaren kregen wij als Oud-Orca leuke verhalen aangeleverd van Oud-Orcaan Robin Sterk. Verhalen die te lang waren voor de nieuwsbrief, maar te leuk om niets mee te doen. Een tussenweg: samenvatting in de nieuwsbrief, met een link naar een downloadbare PDF. Maar dat doet eigenlijk onvoldoende eer aan de verhalen, én slechts eenmaal toegankelijk.

Dat moet anders kunnen!

In deze rubriek ‘Sterke Verhalen’, vernoemd naar de aanstichter Robin Sterk, delen we de eerste 3 verhalen van van zijn hand, met de hoop dat er vele verhalen zullen volgen. En niet alleen van hem, maar van allen die nog iets met het roeien, of met Orca hebben.

Heb je een mooi verhaal? Wil je bijdragen aan deze rubriek? Stuur jouw verhaal via de mail naar bestuur@oud-orca.nl. Foto’s gelieve los toevoegen.


Robin Sterk was wedstrijdroeier bij De Batavier, zat in het eerste Orca-bestuur en coachte een paar jaar. Hij studeerde Frans aan de UU en leerde Russisch in militaire dienst. In 2014 ging hij met pensioen als hoofddocent en manager in het hoger onderwijs. Sindsdien geeft hij – tussen het sporten en reizen door – gastcolleges en doet advieswerk. Robin roeit sinds 1988 bij Beatrix in Eindhoven, is getrouwd en heeft twee volwassen zoons.

vlnr. “Broertjesvier” van coach Herman Gombert, 1970 (bg); Vrijwilliger bij WK 2014; Beatrix anno nu
vlnr. “Broertjesvier” van coach Herman Gombert, 1970 (bg); Vrijwilliger bij WK 2014; Beatrix anno nu