Orca Nieuws: Mei 2017

orcalogo

Nieuws vanuit Orca
Mei 2017

Door Meye Bloothooft

Op het moment gaat het erg goed op Orca. We hebben net de lente-intro gehad en het 2k seizoen staat te beginnen. We hebben 780 leden en menig international heeft zich dit jaar ook aangemeld. Er zijn al verscheidene blikken en taarten gewonnen in het voorseizoen. De commissies zijn druk bezig en komende tijd gaan weer veel Orcanen van start bij de Batavierenrace en de Elfstedentocht.

Binnen de wedstrijdsectie staat de teller nu al op 2 tellende blikken. Dit jaar zijn er 2 eerstejaars vieren en een eerstejaarsacht die allemaal a-finale hebben gehaald tijdens de Varsity. De development ploegen gaan dit weekend voor het eerst de baan over, dus dat wordt spannend hoe zij gaan presteren. Verder zijn we ook zeer benieuwd of we dit jaar weer een of meerdere Nederlands kampioenen mogen huldigen na aankomend weekend. Vanuit de Bond werd afgelopen week bekend dat Inge in elk geval het EK en de eerste world cup in de dubbelvier gaat starten. Daarnaast wordt er nu gewerkt aan een hervorming van het RTC en zijn we druk bezig met de plannen rond profcoaching voor volgend jaar.

Binnen de competitiesectie zijn er op de HNOT en skollcup al meerdere taarten gewonnen, wat een goede sfeer geeft binnen de sectie. Ondanks een tegenvallend voorseizoen met veel afgelaste wedstrijden zijn toch veel eerstejaars op het water te vinden. Ook is er dit jaar weer een goede competitiecoachcursus opgezet waar menig competitie coach veel leert, wat hopelijk bijdraagt aan veel hard roeiende Orcanen en taarten.

Met sponsoring loopt het goed, menig warme lead wordt aan gewerkt en heeft al geresulteerd twee sponsordeals, namelijk met Kemer en Anne en Max. Laatstgenoemde sponsort de middengroep zwaar 4+ en Orcanen krijgen korting bij dit café. Daarnaast blijft het goed gaan met Teambuilding Orca, de eerste clinic van het jaar komt er weer aan en nog menig clinic staat op de planning. Ook blijven we druk zoeken naar nog meer bedrijven en instanties die een roeiuitje willen doen. Met de bedrijfsroeiers gaat het ook goed, want Kantoorhalen heeft de Head gewonnen!

Veel tijd dit jaar gaat ook zitten in de verbouwing, er is een architect en bouwmanager aangenomen. Deze zijn druk met tekeningen, ontwerpen en begrotingen bezig. Dit zorgt voor vele discussies tussen de drie verenigingen, maar er lijkt steeds meer schot in de zaak te komen. Streven is om voor de zomer een plan te hebben wat door de ALV’s is goedgekeurd en dat volgend jaar begonnen kan worden met de verbouwing.

Het roeiwater blijft ook altijd een probleem. Er was samen met Wim Kardux en de erepraeses van Triton een lobby bij de Universiteit Utrecht voor een roeibaan op de Uithof. Echter is dit toch afgewezen door de Universiteit na een haalbaarheidsonderzoek. De lobby voor een baan bij Rijnenburg blijft dus onverminderd doorgaan. Ondertussen gaan de vorderingen in Vianen gestaag. De vergunning is eindelijk rond, zelfs na een bezwaar van een omwoner, die gelukkig afgewezen is. De vlotten liggen al in het kanaal en de loods zal binnenkort gebouwd gaan worden. Daarnaast is er een stichting opgericht om alles in goede banen te leiden.

Begin van het jaar kregen wij een mooi bericht, namelijk dat wij aanspraak kunnen maken op een fonds van 100.000 euro. Een super groot bedrag, maar des te belangrijker een goede ne duurzame investering te bedenken. Wij kunnen alle input bij dit project gebruiken, dus mocht jij als Oud-Orcaan nog een geweldig innoverend idee hebben, horen wij dat graag.